Full Screen || Normal Screen Petani umur 92 tahun kahwin dara 22 tahun

Petani umur 92 tahun kahwin dara 22 tahun

Musali Mohammed al-Mujamaie (R) seorang petani Iraq yang lama 92 tahun
duduk di sebelah Muna Mukhlif al-Juburi, isteri berusia 22 tahun ,
semasa sambutan selepas perkahwinan mereka di kampung rumahnya Gubban, di selatan Iraq


KOSMO: 5 Julai, 2013

Samarra, Iraq: Seorang petani Iraq 92 tahun berkahwin dengan seorang wanita 70 tahun lebih muda di sebuah kampung di utara Baghdad, beliau berkata Jumaat, menyuarakan kebahagiaan di mendapat beristri bersama dua cucu remaja yang juga berkahwin.

Musali Mohammed al-Mujamaie berkahwin 22 tahun Muna Mukhlif al-Juburi pada petang Khamis, tiga tahun selepas kematian isteri pertama beliau yang berumur 58 tahun, mempunyai 16 anak, di kampung rumahnya Gubban, yang terletak di selatan bandar Iraq tengah Samarra.

Mereka berkahwin 3 pasangan sekali gus “Saya sangat gembira untuk berkahwin dengan cucu saya,” Mujamaie kepada AFP selepas majlis tersebut.

“Saya rasa seperti 20 tahun!”

Mujamaie berkata perkahwinan dua cucu, beliau berumur 16 dan 17, telah berkali-kali ditangguhkan semasa perkahwinan sendiri sedang diatur, supaya tiga boleh berkahwin pada hari yang sama.

Perkahwinan yang dijalankan selama empat jam, dengan persembahan muzik dan tarian dan tembakan perayaan, dan telah dihadiri oleh pemimpin-pemimpin puak dan agama tempatan. AFP, Samarra

Artikel ini disiarkan pada : 05/07/2013

Untuk lihat video, klik video di bawah