Full Screen || Normal Screen Kanak-kanak kahwin dengan nenek

Kanak-kanak kahwin dengan nenek

Kanak-kanak kahwin dengan nenek


HMetro: 11 Mac, 2013

Tshwane (Afrika Selatan): Seorang murid sekolah berusia lapan tahun melangsungkan perkahwinan dengan wanita yang mungkin seusia dengan neneknya.

Sanele Masilela melangsungkan perkahwinan itu di depan 100 tetamu dengan ibu anak lima, Helen Shabangu, walaupun wanita berkenaan masih mempunyai suami.

Pasangan itu bertukar cincin dan bercium di majlis yang diadakan di Tshwane, Afrika Selatan.

Sanele mendakwa dia berkahwin kerana diarah oleh nenek moyangnya.

Ceremony: The schoolboy kisses his 61-year-old bride,
who is already married and a mother of five.
He said he had been told to tie the knot by his ancestors
The big day: Mrs Shabangu is already married and has
five children with Alfred, a builder

Keluarganya yang membelanjakan kira-kira RM7,500 untuk majlis itu berkata, ia hanya bersifat ritual dan tidak sah dari segi undang-undang.

“Saya memberitahu ibu, saya ingin berkahwin kerana itu yang saya mahukan. Saya gembira dapat berkahwin dengan Helen. Apabila dewasa kelak, saya akan kahwin dengan wanita seusia saya,” kata Sanele.

Patience, Ibu Sanele yang berusia 46 tahun berkata: “Datuk Sanele mengarahkannya berkahwin sebelum dia mati. Dia memilih Helen kerana sayangkan wanita itu. “Dengan berbuat demikian, nenek moyangnya pasti gembira. Jika kami menghalangnya, sesuatu yang buruk akan berlaku ke atas keluarga kami.” Helen ketika mengulas perkahwinannya itu berkata: “Itu yang dimahukan nenek moyangnya.”

SEMBER: http://www.dailymail.co.uk/news/article-2291324/Child-bridegroom-Eight-year-old-boy-marries-61-year-old-woman-dead-ancestors-told-tie-knot.html

Artikel ini disiarkan pada : 13/03/2013

Artikel ini disiarkan pada : 05/07/2013

Untuk lihat video, klik video di bawah